10 jó dolog, ami történhet veled, ha gluténmentesen étkezel

Amikor elkezdtem gluténmentesen étkezni, sok kérdés merült fel bennem.

Mit fogok enni? Le kell mondanom a kedvencem sütikről mindörökre? Meg kell tanulnom elkészíteni új ételeket? És miből? De a legfőbb kérdés az volt, hogy fogom érezni magam? Lesz valamilyen változás? Hiszen nem volt addig nagy panaszom.
Hát be kell vallanom, életem egyik legjobb döntése volt! Íme a 10 legfontosabb dolog ami velem történt miután GM-en kezdtem étkezni:

1.       Lapos lett a hasam, nem puffadtam egyáltalán bármit is ettem (persze, gluténmentesen).

2.       Átalakult a testem, még edzés nélkül is.

3.       Több lett az energiám, jobb lett a közérzetem.

4.       Jobban aludtam és kipihentebben ébredtem.

5.       Jobb lett az emésztésem, még az olyan zöldségek fogyasztása mint a babfélék, vagy hagyma, fokhagyma sem okozott gondot.

6.       Megszűntek a gyakori megfázások, a vese problémák és a fogíny gyulladások.

7.       A bőröm fényesebb és tisztább lett, eltűntek a pattanások.

8.       Erősödött az immunrendszerem és jól éreztem magam a bőrömben.

9.       Felfedeztem új ételeket amik nem csak finomak, de táplálóak is.

10.   És a legfontosabb, felfedeztem egy új életmódot amit nem „mentesnek” neveznék, hanem ami tele van jóval, élvezettel és alapja az egészséges életmódnak.

Az egészségünk a legfőbb értékünk, de sajnos csak akkor tudjuk értékelni amikor elvesztjük… Nagyon fontosnak tartom a prevenciót, hogy megelőzhessük a betegségeket. Egészségünkben befektetni a legfontosabb és legnagyobb értékű dolog, amit tehetűnk magunkért, mert hosszú távon biztos meghozza az eredményeit. Saját tapasztalatból mondom, hihetetlen jó érzés egészségesnek leni. El sem tudom képzelni milyen rósz érzés a puffadás, fájás, székrekedés és még sok minden más.

Te is szeretnéd jobban érezni magad, több legyen az energiád, erősödjön az immunrendszered, megszűnjön a puffadásod, székrekedésed, fényesebb legyen a bőröd? Adj neki egy esélyt! Válaszd az egészséges és gluténmentes életmódot!